Haller & jellesen

Nærvær med Orkis  

Hands-on glædeDer er mange veje til glæde, nærvær og ro.


Nogle er enkle og kræver ingen forudsætninger - som  Mindful Fotografering. Andre kræver dedikation og træning - som Nærvær med Orkis.


I vores orkis kursus genopliver vi en næsten glemt håndarbejdsform, og transformerer den til moderne mandala inspirerede vedhæng og øreringe – helt nyt og alligevel klassisk smykkekunst. 

Du kan orkere overalt. Udstyret fylder næsten ingenting. Du kan sidde med det i toget, på cafeen eller i sofaen derhjemme og lave de mest vidunderlige, personlige gaver til dem, du holder af - og selvfølgelig også til dig selv.

 

Orkis tager tid og kræver omhu. Det er det, der giver dig den særlige ro. Og resultaterne er derefter. Du står med noget unikt, smukt og dybt tilfredsstillende. På vores kursus  lærer du at beherske de grundlæggende orkisteknikker samtidig med, at du lærer en teknik, der kan give dig fokus og ro i hverdagen. 

Orkis er  for alle fingerfærdige, der er interesserede i at bruge hænderne til at skabe enestående smykker. Og når du har lært grundteknikkerne, kan du nemt udvikle din helt personlige smykkestil.


Orkis fremstilles typisk af meget tyndt garn og udføres med en skytte og en tynd hæklenål. Perlerne  indarbejdes løbende i fremstilingen af smykket.

Her kan du se en videopræsentation af, hvordan man orkerer orkisknuder i en ring.

P.t. udbyder vi følgende orkis kurser:


Den 29. februar, 1., 14., og 15. marts i Roskilde, Oplysningens Hus - du kan tilmelde dig via linket her


Den 2. og 3. maj samt 16. og 17. maj i Greve Borgerhus - tilmelding via linket her


Den 9. - 10. maj samt den  6. - 7. juni i Roskilde - tilmelding via linket her.I linket her kan du se et interview om kurserne fra Roskilde Avis.


Og her er en materialeliste, så du nemt kan købe det nødvendige udstyr til orkis.

orkis smykker ved Hanne Levy Jellesen

De viste orkissmykker er alle forskellige, designede og fremstillet af Hanne. 


Det tager en rutineret hånd ca. 30 timer at fremstille en kæde, 6 timer til  et vedhæng og tre timer til et sæt øreringe.


Billederne her er fra  en udstilling af smykkerne på Christianshavns Beboerhus. 

orkis smykker ved Hanne Levy Jellesen

Hanne lærte at orkere af sin bedstemor, da hun var 9 år, men har siden videreudviklet teknikken til moderne smykkekunst. Hun har undervist i teknikken flere gange, og hendes  orkisvejledning har været bragt i ugebladet 'Hendes Verden' sammen med en række  smykkeopskrifter.   


Du kan læse mere om orkis på hjemmesiden www.nejtilstress.nu, hvor du også kan se  en række traditionelle orkisværker fra Vesthimmerland orkeret af Hanne og hendes bedstemor.

Når man orkerer bliver man forbundet på tværs af sted og tid: Med kvinder over hele verden, der er optaget af at frembringe smukke smykker med hænderne, tråd og perler. Og med de generationer af kvinder, der har fundet ro og glæde i hændernes arbejde med den fine håndarbejdsform.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend